hololens-bulid-2015-8-970x646-c

Microsoft представи HoloLens през януари, описвайки го като „най-модерния холограмен компютър, който светът е виждал“. С устройството потребителите ще получат интерактивни холограми в заобикалящата ги среда. Това не е точно виртуална реалност като Oculus Rift, защото вие виждате света около вас, но не е и точно аугментирана реалност.

Нови слухове сочат, че Samsung е проявила интерес към HoloLens и иска да работи съвместно с Microsoft за разработването на тази технология, предоставяща неограничени възможности. Неназованият източник твърди, че корейската компания може да види HoloLens като ключов елемент в бъдещите медицински устройства. Това партньорство може да се окаже полезно и за двете компании, защото Samsung има голям опит в работата с процесори и сензори, а Microsoft в софтуера.

Хубавото при HoloLens e, че няма кабели, няма външни камери, не са нужни телефони, както и връзка с компютър. За момента има само прототип, но Microsoft потвърди, че джаджата вероятно ще бъде налична около пускането на Windows 10. Софтуерният гигант дори демонстрира на Build 2015 как точно ще изглеждат приложенията в HoloLens.

Трябва да имате предвид, че информацията не е потвърдена официално нито от Samsung, нито от Microsoft, така че за момента я приемете с доза недоверие.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS