По данни на Американското патентно бюро, Samsung са подали патент за нова умна джаджа, която е във формата на пръстен за ръка. Според информацията, този пръстен ще може да се използва главно за контрол на други умни уреди, свързани в мрежа в един смарт дом – например лампи, телевизор, щори и т.н.

Интересното е, че пръстенът ще бъде въртящ се, подобно на безела при Samsung Gear S2. Това ще е и основната част от него, с която ще се подават команди. Изображението (което можете да видите по-долу), подадено заедно с патента, показва как данните и функциите от умния пръстен ще се показват на екрана на свързан смартфон.

samsung-patent-rotating-smart-ring

Разбира се, това че корейците са подали патент за подобно устройство, не значи че такова ще се появи, било то скоро или след време. Apple, Google и Microsoft също имат подобни патенти и въпреки това все още не сме видяли на пазара да се продава умен пръстен. Само времето ще покаже.

1 коментар

  1. От 2012 има NFC пръстени и лично аз имам такъв, той позволява запазване на информация и всякакви други неща, аз съм един малкото в България които са се докосвали до таква джаджа.? Нормално да се развие технологията до Smart и съм сигурен, че Samsung ще предложат първи такава джаджа, все пак те първи пуснаха умен часовник!

Comments are closed.