Преди няколко седмици Samsung са приключили разследването на проблема, причинил изтеглянето на Galaxy Note 7 от пазара. Сега, Reuters потвърждават, че компанията ще разкрие подробности около това по време на пресконференция на 23 януари. Резултатите от разследването ще станат публични на тази дата и най-накрая всички ще разберат какво е причинило избухването на Samsung Galaxy Note 7.

Според предварителни непотвърдени данни, основен виновник за запалването на фаблета е батерията. Това звучи странно, тъй като знаем, че Samsung първоначално замени всички проблемни устройства с такива, притежаващи батерия от друг производител и това не спря тяхното избухване.

Reuters още споделят, че корейците са успели многократно да репликират проблемите в лабораторни условия, което им е позволило да изолират случващото се и да открият какво точно причинява дефекта.

Остава да изчакаме до другия понеделник, 23 януари, когато Samsung официално ще разкрият подробности и ще разберем защо едно от най-очакваните устройства на компанията бе изтеглено от пазара по-рано миналата година.

1 коментар

  1. Е нали причината беше, че разстоянието между корпуса и батерията е прекалено малко и при леко огъване на корпуса притискал батерията и тя окъсявала.

Comments are closed.