Samsung изцяло промени дизайна на своя най-нов Galaxy смартфон – започвайки от нулата, за да даде ново определение на потребителското изживяване с комбинация от първокласни материали и оптимизирани функции. В частност Galaxy S6 edge демонстрира уникална и изключителна красота в допълнение към стабилното захващане и завладяващото преживяване с първия в света двустранно извит дисплей.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

По време на разработката на  Galaxy S6 и Galaxy S6 edge, Samsung използва кодовото наименование „Project Zero” (Проект нула), за да илюстрира фокусирането си върху нов, интуитивен и потребителски ориентиран смартфон. Тази философия на дизайна представя завръщането на Samsung към основното при устройствата. Казано просто, Samsung използва своята водеща технология, за да създаде най-добрите и внимателно изработени устройства.

Новият дизайн съчетава красива форма и материали с техническа иновация, която има определено предназначение, за да предостави истинска стойност на потребителите. Всеки аспект от дизайна – от формата до използваните материали – е обмислен от изцяло нова перспектива. Всеки детайл  е изследван много внимателно, за да предостави на потребителите интригуващо и безпроблемно изживяване.

Galaxy S6

Усилията на Samsung по Project Zero лесно могат да бъдат забелязани във външния дизайн на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge.

Външността на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge комбинира два неутрални и по-блестящи елемента: мат и гланц и метал и стъкло. И двата смартфона са изработени от първокласен метал с подобрени завършващи елементи. Те притежават Gorilla Glass 4 от двете страни. Външната метална обвивка придава на телефона изчистен баланс, докато лъскавият вид илюстрира издръжливостта.

Металът, който не е лъскав, придава на телефоните матов изглед. Тази метална рамка е внедрена в телефоните на Samsung за първи път в Galaxy Alpha и осигурява визуален ритъм и удобен захват. Тя осигурява и повече пространство, така че потребителите могат лесно да използват страничните бутони. Металът придава на устройствата дълбочина и ги кара да изглеждат тежки, а те всъщност са тънки и се усещат се леки в ръката. Лесни са за ползване и носят усещането за хармония във всички елементи на дизайна.

Студените тонове на метал и стъкло придават на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge изтънчен стил. Уникалните характеристики на стъклото – в допълнение на микро слоевете вътре в стъклото и няколкото слоя от нано-тънък материал, които го покриват – са причината корпусите на телефоните да извличат множество цветни тонове. Това създава ефектна визуална текстура. Отражението на естествената светлина, смесена със смартфоните, води до зашеметяваща колекция от цветове – перлено бяло, сапфирено черно, платинено златно, топазено синьо и изумрудено зелено.

https://www.youtube.com/watch?v=raAoYFrIm0I

От пръв поглед Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge изглеждат много изчистено, но при поглед отблизо разкриват първокласна текстура и изтънчен дизайн. Комбинацията от прави линии и извитите линии на edge се обединяват. Това създава стилна и елегантна форма, която предлага и изключителен захват.

Докато отвън устройството е красиво, отвътре то е мощно. Samsung оптимизира потребителското изживяване по начин, който напомня за гладката простота на течаща вода. Пример за това постижение е начинът, по който Samsung опростява и прецизира стъпките и елементите на функциите.

Хората могат интуитивно да избират опции от менюто, които са ясни и конкретни. Не е необходимо да извършват допълнителни стъпки, за да стигнат до мястото, което искат. Цветовете на иконите за приложенията съвпадат с тези на техните категории като например зеленото за категориите, свързани с обажданията и оранжевото за приложенията за контакти. И накрая, когато потребителите преминават между приложенията, техните екрани потъмняват. Така те се фокусират върху задачите една по една. Тези плавни преходи осигуряват фокусирано изживяване в това, което досега представляваше една объркваща среда.

Galaxy S6 Edge

В допълнение новата функция People edge на Galaxy S6 edge позволява на потребителите да добавят често използвани контакти и да определят цветове за всеки контакт, така че да могат лесно да общуват с тях. За да завършим пълния ефект на „капка вода”, и двата телефона предлагат „капки вода” или ефект на „бълбукащи балончета” на екрана за заключване.

С водещата технология на Samsung компанията създава най-завършените и интуитивни устройства, поставяйки потребителите и дизайна в центъра. Galaxy S6 и Galaxy S6 edge са кулминацията на няколко години усилена работа и тестване на продукти в съответствие с философията на дизайна на Samsung. А тя се фокусира върху иновациите за по-добро потребителското изживяване.

Вижте нашето видео за Galaxy S6 и S6 Edge: