Samsung се очаква да пусне сгъваем смартфон в близкото бъдеще. Според корейски източници, компанията подготвя около 100 000 бройки на устройство, което когато е разгънато може да се използва и като 7-инчов таблет.

Корейската компания работи по сгъваеми смартфон дисплеи от няколко години. За разлика обаче от предишните концепции за такъв дисплей, този път устройството се очаква да се сгъва навън, както прототипа на Lenovo, който виждате на снимката по-горе.

Първоначално слуховете твърдяха, че Samsung ще пуснат устройството, което ще бъде наречено Samsung Galaxy X, последното тримесечие от новата година. От Business Korea обаче разбираме, че тъй като на компанията чисто и просто ще и трябва доста време, за да може въобще да направи тези устройства, Galaxy X ще бъде пуснат по някое време на 2018.

В края на тази година може да видим само прототип на смартфона преди официалното му пускане през идната такава. Конкретна дата все още не е дадена, понеже Samsung отказват да коментират каквото и да било по тези спекулации засега.

PicMonkey-CollageSamsung вероятно ще бъдат първите, които да пуснат подобен продукт на пазара. По този начин ще излязат пред корейските си конкуренти от LG, които също работят по подобна технология. С това обаче компанията много рискува, защото както може публиката да се влюби в устройството, така може и изобщо да не го хареса.

Може би, както стана с Note Edge, устройството първо ще се появи в по-традиционен вариант в лимитирани бройки, за да разбере компанията дали потребителите ще проявят интерес към подобни смартфони.

Вие бихте ли били заинтересовани от такъв тип смартфон? Споделете с нас в коментарите.