Samsung Smart TV

Според скорошен доклад от ET News, Samsung планират да пуснат още 22 вида извити телевизори, които да бъдат глобално разпространени. Тази новина идва малко изненадващо, като се има предвид, че както Sony, така и LG, тази година се отказаха от този тип устройства.

Това, което всички се опитаха да постигнат с тези телевизори, е ефекта от извитите IMAX екрани. Но едно е такъв огромен екран да бъде направен по този начин и съвсем друго е, извития екран да седи във вашата стая, създавайки неприятни отражения и по-важното – такъв телевизор не може да се гледа от който и да е ъгъл. Има много лоши ревюта за тези устройства, чувани са всякакви думи: „смешни“ (в лошия смисъл), „ужасни“ и дори „телевизор, който ме кара да побеснея“. На Samsung обаче, очевидно тези неща не им правят впечатление.

Интересно ще е обаче да видим устройствата от Samsung. Поне няма да имат никаква конкуренция, тъй като това е единствената компания, която ще продължи да ги произвежда. Голямото „С“ ще се фокусира на извити екрани в диапазона от 65-инча и нагоре и със сигурност ще има и един модел QLED TV.

Представител на Samsung е споделил с ET News, че пазара на извитите телевизори расте всяка година с между 20 и 30 процента, което дава надежди на компанията, че все още има какво да се направи в този бизнес. Ще видим обаче какво точно ще се случи.