Представете си какво би било ако колата ви имаше място за кацане на дрон на своя капак. Швейцарците от Rinspeed са си го представили и ето, че от тяхната идея се е родила концепцията за хибридния автомобил Σtos. Колата е автономна и воланът може да се мести напред-назад взависимост дали вие ще шофирате, или машината ще го прави вместо вас.

За да могат да допълнят за приятното изживяване, от Rinspeed са решили да поставят място за кацане на дрони на задния капак. Ако това ви се струва като щура идея, то може би наистина е така – надали който и да е дрон би имал достатъчно батерия да настигне хибриден спортен автомобил и да успее да кацне на капака му. Точно за това и Rinspeed не смятат да произвеждат въпросната кола. Σtos ще остане на ниво концепция, с изключение на това че тя ще бъде представена на технологичното изложение Consumer Electronics Show (CES) през януари 2016 година.

rinspeed-etos-interior

От Rinspeed обясняват възможностите на дрона с това, че бихте могли да го пуснете да обикаля около вас докато карате. Така дронът може да заснеме интересно видео, което после да покажете на приятели или да стриймвате директно в интернет. А защо не да купите букет, който дронът да вземе от магазина и след това да го занесе на вашата любима?