acer

Acer ще даде възможност на технологичните фенове сами да построят своя компютър, подобно на инициативите Project Ara на Google и Phoneblocks. Днес, на IFA 2015, компанията представи PC с името Revo Build Series, който започва от малък основен блок (така ги нарича Acer) и може да бъде надграждан нагоре с други, все едно правите кула от Lego.

Първоначално компанияте ще предлага блокове с 500GB твърд диск, 1TB твърд диск, док станция за безжично зареждане, GPU, проектор и микрофон. Допълнителни компоненти ще бъдат “пускани постепенно”, но няма информация през какъв период или какви точно ще са те. Компанията не разкри и каква е цената на в момента наличните блокове.

Основата на Revo Build Series е с размери 12.5 на 12.5 см, а височината е 5.6 см. Предлага се Intel Celeron или Pentium процесор, с 8GB RAM, 3 USB 3.0 порта, HDMI порт, DisplayPort, четец за SD карта и жак за микрофон/слушалки.

M1-601 е първата основна част на Revo Build Series и тя ще е на пазара през октомври с наличност в Европа, Близкия Изток и Африка и цена от 199 евро. През декември устройството ще бъде пуснато в Китай, а слвд това вероятно и в САЩ.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS