Renovo Coupe

Чували ли сте за Renovo Coupe? Ако не сте, значи в следващите редове ще научите няколко интересни неща за този бъдещ ултра луксозен, скъп и бърз електрически автомобил.

Базиран на Shelby Daytona от 1964-1965 година, Renovo Coupe е един автомобил на бъдещето, който направо ще копае асфалта и ще ви залепи за седалката, стига да разполагате със скромната сума от около 530 000 $, за да си го купите. С цели 500 конски сили и 1000 Нм. въртящ момент под капака си, новото Renovo ще ускорява за секунди. За сравнение, основният конкурент в лицето на Tesla Model S предлага максимална мощност от 416 конски сили и 443 Нм. въртящ момент. Това ще е достатъчно, за да го ускорите от 0 до 100 за 3.4 секунди, което е по-бързо дори от някои съвременни спортни коли с двигатели с вътрешно горене.

Съпоставен с Tesla Model S, Renovo Coupe не е точно в този клас, защото е спортна кола, но поне представя електрическите автомобили и като подходяща покупка за феновете на високите скорости, които държат на класиката. Renovo обещава до 30 минути по-бързо зареждане, максимална скорост от 200 км/ч и възможност да карате с едно зареждане около 160 км, което не е много и за дълги пътувания може и да не е най-доброто решение. Иначе колата се отличава с изключително красив и стилен дизайн, който ще подлуди ретро феновете.

The Renovo Coupe from Renovo Motors on Vimeo.

Засега колата не може да се купи от всеки, но може да почакате чинно до 2015 година, когато се очаква да излезе на пазара за сумата от половин милион долара. Е, някой има ли интерес към тази класика?