Razer-Nabu

Миналия месец Razer показа своя първи продукт в сферата на носимите технологии – умната гривна Nabu. Тази седмица президентът на компанията потвърди, че устройството ще бъде налично след около месец, като цената му ще е под $100.

Razer е една от най-популярните компании, специализиращи в компютърни аксесоари, насочени към hardcore геймъри. Продуктите на Razer се славят със своето отлично качество и производителност, но и имат сравнително висока цена. Razer Nabu е един от малкото продукти на компанията, който не е директно свързан с гейминг културата. Nabu е поредното устройство в разрастващата се категория на умни фитнес аксесоари, но създателите са се погрижили да добавят няколко уникални за модела функции, които да го отличат от многото подобни продукти.

Nabu има стандартен и сравнително опростен дизайн и ще бъде наличен в няколко различни цветове. Устройството се свързва с iOS или Android смартфон и известява за входящи повиквания, съобщения и други нотификации чрез вибрация. Razer Nabu има два дисплея – по един от вътрешната и външната страна на китката на носещия го. При входящо повикване външният дисплей индикира това, но не показва никаква друга информация. Чрез завъртане на китката се активира вторият дисплей, който показва по-подробна информация като име на позвъняващия, съдържание на текстово съобщение и други. По този начин единствено носещият го вижда съответната информация.

Вторият дисплей е OLED с резолюция 128 х 32, която е напълно достатъчна за изписването на нужната информация. Устройство поддържа Blutetooth 4.0 LE и има акселерометър и алтиметър, които отговарят за фитнес функциите на устройството. Според производителите вградената батерия издържа от 5 до 7 дни с едно зареждане.

Повече за Razer Nabu може да научите тук.