Project Moonlight

Преди време научихме, че Samsung подготвят очила за виртуална реалност на име Gear VR. Сега, благодарение на колегите от The Verge, имаме нова информация за интересния продукт. Снимката по-горе показва финалния вариант на устройството, което ще носи името Project Moonlight. Самите очила се състоят от две висококачествени лещи с бутон за настройка на фокусното разстояние и MicroUSB порт за връзка със смартфон.

По подобие на Google Cardboard, очилата за виртуална реалност на Samsung, няма да имат собствен дисплей, а ще използват дисплея на прикачен смартфон. Не е трудно да се предположи, че Project Moonlight ще бъде съвместим единствено с последните смартфони на корейската компания. Всъщност, последния модел на Occulus Rift използва дисплей от Galaxy Note 3, което води на мисълта, че Occulus имат участие в проекта на Samsung, но засега това не е потвърдено.

На снимката виждаме още Samsung Smartphone GamePad и Galaxy S5, които със сигурност ще са съвместими с очилата. Според последната информация Project Moonlight ще бъде показан заедно с Galaxy Note 4 на 3-ти септември и най-вероятно комбинацията между двата продукта ще бъде една от ключовите точки в презентацията.