Pic Credit: Google Plus

 

PlovdivGameJam, част от международното събитие GlobalGameJam ще се проведе между 29 и 31 Януари 2016г, за 3-та поредна година в България. Целта е бърза разработка на прототип на игра, експериментиране с нови технологии и обмяна на контакти. Едно такова събитие привлича млади и ентусиазирани специалисти – разработчици, графични дизайнери, звукови специалисти, както и студенти. Една от целите на инициативата на локално ниво е да повиши бизнес интереса към Пловдив като технически и IT център.

Събитието ще се проведе в Пловдивският Културен Институт (http://pki.bg/) – нова сграда с просторни зали и централно разположение. NextTV и Gplay ще излъчватдиректно от мястото на събитието и ще повдигат настроението на участниците по време на 48-часовият маратон.

За трета поредна година генерален спонсор и силна подкрепа са GameloftBulgaria, а сред останалите спонсори са MusalaSoft  и пловдивската фирма Programista. От GROZEN ENT. ще изнесат лекция и осигуряват награди.Отново ще има трак за създаване на бордови игри, а международният говорител ще е Алексей Савченко (https://ua.linkedin.com/in/alekseysavchenko) от EpicGamesEurope. Очаквайте и много изненади от спонсорите, както и интересна програма с много лекции и дискусии.

Както всяка година, вратите по време на лекциите и презентациите в петък и неделя са отворени за всички желаещи, а този път в залите на Пловдивският Културен Институт има и достатъчно място.

След успеха от 2014г. и 2015г. организаторите се надяват да намеряти нови партньори, с които да направятPlovdivGameJam 2016 по-добър, по-интересен и да привлекат повече участници.За спонсорите имамного възможности за откриване на нови таланти, нови контакти, брандиране, както и възможност за участие в лекции и презентации.

Всички софтуерни фирми, които вярват, че подобни събития са много важни и интересни за българската ИТ индустрия и искат да подкрепят PlovdivGameJam могат да се свържат с организаторите на info@plovdivgamejam.org

Регистрацията за събитието ще бъде отворена на края на месец Ноември.