maps_photo_sphere_kailua

Google представи възможност за вграждане на Photosphere панорамни изображения и Street View прегледи директно в уеб страници. Това е възможно чрез генериране на HTML код от Google, който се вгражда в страницата. До този момент за достъп до изображенията потребителите трябваше да влизат в Google Maps и оттам да ги преглеждат. Вграждането на тези възможности в уеб сайтовете ще е много удобно при визуализиране на физически обекти. Google смята, че Photosphere и Street View ще е особено полезно на хората, занимаващи се с туристически бизнес за представяне на техните хотели и ресторанти.

ВИЖ ОЩЕ: FACEBOOK ВИ ПРИКАНВА ДА КАЖЕТЕ „БЛАГОДАРЯ“ СВОЙ ПРИЯТЕЛ

Photosphere са разработили и възможност за споделяне и коментар на панорамните снимки, което е удобно за туристите. Street View е полезно за обхождане на непознати маршрути, които предстоят на пътешествениците. Още със самото си създаване много интернет потребители похвалиха възможността на Street View за разглеждане на цели градове. Това е много полезно за пътуващите и дори за полицейските власти. Вероятно всички си спомняте как колите на Google “хванаха” престъпления, които бяха заснети с камерите им. Очевидно е, че американският гигант продължава да работи по разпространението на технологиите си в уеб пространството.

Вграждането на все повече продукти и услуги на Google в сайтовете е само един от “фронтовете”, на които те воюват. До този момент няма и реален конкурент, който да може да предложи алтернатива в същия или по-голям мащаб.