oppo_n1_mini

Oppo официално обявиха Oppo N1 Mini още в края на май, но досега упорито мълчаха за всичко, свързано с новия смартфон. Явно времето да разкрият подробности вече е дошло – от публикация в социалните мрежи на компанията стана ясно, че устройството ще има камера, която ще може да заснема 24 мегапикселови снимки и видео в UltraHD резолюция.

Макар и Oppo да наричат камерата, с която идва Oppo N1 Mini, „революционна“, всъщност става въпрос за 13-мегапикселов сензор от Sony. Чрез технологията Super Zoom устройство заснема няколко изображения, които в последствие биват „съединени“. Засега няма информация дали това е същият сензор, който Oppo използва във Find 7. Топ смартфонът на компанията също е с 13-мегапикселов сензор, произведен от Sony, който чрез Super Zoom може да създава изображения до 50 мегапиксела.

n1_mini

Със своя 5-инчов дисплей (720p резолюция), Oppo N1 Mini разтяга представите за това колко голям може да бъде един „мини“ телефон. Точните размери все още не са известни, но N1 Mini със сигурност ще бъде по-компактен в сравнение с N1 или Find 7, което е достатъчно, за да предизвика потребителския интерес към новия смартфон.