По време на Световния мобилен конгрес (MWC), Oppo представиха нова технология за бързо зареждане на смартфон. Super VOOC, както е озаглавена, позволява батерия с капацитет 2500 mAh да бъде заредена за точно 15 минути. Това е нещо невероятно, но още тогава се запитахме кога ли ще видим смартфон с тези възможности?

Ето че тази година е напълно възможно такъв да е появи. Според китайския сайт KKJ, Oppo се готвят да представят Oppo Find 9, който се предполага, че ще включва тази технология в себе си. За това подсказва рекламен банер, публикуван на сайта (вижте го по-долу).

oppo-find-9-new-ad

Не знаем дали Oppo Find 9 наистина ще притежава Super VOOC, това за сега е само слух. Но ако това е така, дали смартфонът ще има батерия от само 2500 mAh, или тя ще е по-голяма и ще се зарежда за малко повече от 15 митути? Не е ясно.

Find 9 ще бъде с Full HD (1080 х 1920) дисплей, процесор Qualcomm Snapdragon 820, 3 GB RAM, вградена памет от 32 GB, 16-мегапикселова основна камера и 4 MP предна. Очаква се и версия от по-висок клас с 2K резолюция и 4/6 GB RAM.