Oppo

Oppo

Oppo може би ще е втория производител, който ще предложи на своите потребители отделни обективи, които могат да се прикачват към смартфоните. Първи бяха Sony със серията QX.

Снимки, появили се в Weibo показват „Smart Lens“, които ще разполагат с WiFi, NFC и десеткратно увеличение. Бутонът за включване предполага, че обективите ще бъдат със самостоятелно захранване. Това е едновременно и плюс и минус, защото ще имаме още едно устройство, за чиято батерия трябва да се грижим, но пък може би обективите ще могат да се използват самостоятелно.

Oppo

На снимката се вижда как устройството е прикрепено към Oppo Find 7, но можем да предположим, че ще работи с различни модели и марки. Според някои по-ранни слухове, обективите ще разполагат и със слот за microSD карти, ще бъдат със 16-мегапикселов сензор и стабилизация на изображението,но това не е потвърдено от наличните снимки. Безспорно това са едни интересни устройства и ако Oppo се погрижи за достъпната им цена, ще са достоен конкурент на серията QX на Sony.

Oppo

Няма информация кога обективите ще бъдат представени, за кои пазари са предназначени и на каква цена ще се продават. Надяваме се скоро да има повече и по-подробна информация.