Както много добре знаем, радица производители в момента работят по смартфони със сгъваеми дисплеи. Между тях са Samsung и дори LG, но все още никой не е представил устройство, което наистина да е с гъвкав дисплей.

Изглежда обаче е възможно скоро такова да се появи. Китайската компания Oppo има патент от по-рано тази година, който показва устройство с такъв сгъваем дисплей. В случая дисплеят се сгъва, а телефонът разчита на панта, която да промени формата му в тази, която виждате на графиката по-долу.

В случая можете да се досетите до какво би могъл да доведе подобен дизайн. Още преди години Oppo разработиха смартфон със само една камера, която се върти така че да може да сочи както напред, така и назад. Това беше Oppo N1 (на снимката по-горе виждате Oppo N3).

Камерата на един бъдещ Oppo смартфон може да сочи назад при сгънато устройство, като потребителят би могъл да го разгъва, за да си направи селфи или да използва пълната дължина на дисплея. Освен това, при сгънат дисплей, той може да показва полезни нотификации, когато по-голямата част от екрана е с лицето надолу към масата.

Въпросът обаче остава дали Oppo смятат да разработят подобен смартфон. Както знаем, компаниите постоянно запазват патенти, но много от тях никога не стигат до поточната линия, още повече до пазара. Така че ще трябва да почакаме, за да разберем нещо повече.