Покрай новите смартфони LG G5 и Samsung Galaxy S7, някак си пропуснахме нещо много интересно, което бе представено на Световния мобилен конгрес в Барселона тази година. По-добре късно, отколкото никога, нали? Китайският производител Oppo представи своята най-нова разработка – подобрение над технологията им за зареждане VOOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging). Super VOOC позволява зареждане на батерия на смартфон до 45% за само 5 минути и до 100% за 15!

Възможността това да става е такава, че въпреки работата на 5 волта, кабелът предава ток без конвертиране. Когато влезе в употреба, Super VOOC ще работи както с microUSB, така и с USB Type-C адаптери. Състои се от специален кабел и конектор от висококачествени материали, използвани във военната индустрия. Oppo още споделят, че при опит телефон, който не поддържа технологията, да бъде зареден със Super VOOC кабел, той няма да се зарежда бавно – това ще става автоматично с цел безопастност, тъй като смартфонът не би издържал на по-високата температура при бързо зареждане.

Все още Oppo не са произвели смартфон, който да използва новата технология. Те обаче се надяват да могат да представят какъв в близкото бъдеще.

oppo-super-vooc
Снимка: GSM Arena

2 Коментари

  1. Къде се е чуло и видяло кабел да конвертира ток, каквото и да значи това?

  2. „Възможността това да става е такава, че въпреки работата на 5 волта, кабелът предава ток без конвертиране“ – има се предвид не конвертиране на тока, а на напрежението. В контакта то е променливо на 220V. Трансформаторите и зарядните на почти всички уреди го „изправят“, с цел правилна и безопасна работа на устройството.

Comments are closed.