OnePlus-CyanogenMod

През януари CyanogenMod Ink обявиха новия си хардуерен партньор One Plus и плановете си за създаване на смартфон на име OnePlus One. Сега имаме някои подробности за него.

Устройството ще работи с Android базирана CyanogenMod операционна система и ще има 2.3GHz  четириядрен процесор Snapdragon 800. По думите на Пийт Ло, главен изпълнителен директор на компанията, апаратът ще предложи 3100 mAh несменяема батерия и някои “мистериозни технологии”. Защо несменяема батерия? Защото, според Ло, сменяемата би означавала добавяне на допълнителен защитен слой и респективно намаляване на мощността или увеличаване дебелината на телефона.

Все още липсват важни подробности за OnePlus One, като размер и резолюция на дисплея, камера, памет и прочие, но компанията твърди, че що се отнася до дизайн, той ще се конкурира пряко с iPhone. Въпреки че OnePlus е базирана в Китай, нейният CyanogenMod телефон ще се продава в цял свят, като се очаква да бъде достъпен през второто тримесечие на годината на цена около 400 долара.