OnePlus ексклузивно потвърдиха пред The Verge, че следващият им флагман ще се появи още това лято. Наречен OnePlus 5, новият смартфон е наследник на OnePlus 3 и 3T от миналата година. Все още не знаем много за самият телефон, но везните се накланят към двойна камерна система и висококачествени спецификации.

Телефонът ще се казва OnePlus 5, а не OnePlus 4, защото в Китай, където е базата на OnePlus се смята, че числото четири носи лош късмет. Въпреки че това в действителност е петият телефон, който компанията произвежда, от OnePlus споделят, че това няма нищо общо с името на флагмана. Това, което е изиграло роля в „5“ е номера на фланелката на бивш играч от NBA Робър Хори, защото няколко души от компанията са му фенове. Даже в офиса на OnePlus в Шендзен има закачени два портрета на баскетболиста.

OnePlus са си изградили добро име на компания, която произвежда добре направени смартфони, които се продават за доста по-разумни цени от тези на своите конкуренти от Google, Samsung и Apple. OnePlus 3 и 3T всъщност се оказаха едни от най-добрите мобилни устройства пуснати през 2016. И ако OnePlus 5 продължи традицията, това означава, че лятото очакваме един доста добър смартфон.