Много добре знаем, че е възможно догодина да видим iPhone с OLED дисплей. Ако обаче вярваме, че Apple разработват идеята, за да видят какво може да им предостави OLED технологията, а не просто за да представят OLED смартфон, то нещата изглеждат наистина интересно.

Според източници от корейска медия, цитирани от Phone Arena, Купертино може би ще представят закривен от всички страни iPhone, с OLED екран. Целта на компанията, казват от Phone Arena, е да може смартфонът да усеща, че е бил хванат в ръце, независимо от коя страна поставите пръстите си. Какво точно означава това обаче, още е рано да се каже. Има и още:

„OLED версията на новия iPhone изглежда ще е закривена от всички страни, тъй като Apple са поръчали изцяло пластмасови OLED екрани — не стъклени — от Samsung Display. Samsung могат да доставят малко под 100 милиона броя от тези закривени OLED екрани на Apple.“

Това са думите на корейската медия, която се позовава на анонимен източник. Тук изборът е за пластмасови OLED екрани, защото те могат да бъдат огъвани много по-лесно от стъклените. Напомняме, че Samsung също ползва такива при Galaxy S7 edge, който обаче е закривен само от две страни.

Е, сега само трябва да чакате, ако искате да разберете повече. Не е сигурно обаче, че тази разработка на Apple ще стигне до пазара. Все пак компанията работи по множество концепции и ще видим тази, която излезе най-обещаваща.

Можете да видите как някои дизайнери си представят новия iPhone във видеото от TechDesigns по-горе.