OIS

 

Кой е най-добрият приятел на фотографа? Може би статива или обектива, подходящия модел или кутията с цигари, която ще подложи под камерата за по-добра стабилизация? Не! Ако си мислите, че знаете, то определено помислете пак, защото най-добрият приятел на един истински фотограф е пилето.

Да, оказва се, че кокошката е един истински, натурален и неподправен Steadycam. По този начин LG натъртва върху един от основните акценти в LG G2 – OIS, чието ревю всъщност може да очаквате в близките дни. Във видеото главната роля се заема от кокошката Лизи. Сега сигурно ще се запитате – защо пък точно кокошка? Причината е, че главата на кокошката остава неподвижна, дори когато тялото и се мести. Това е и принципа на работа на някои стативи и други фотографски приспособления, чрез които се заснемат стабилни кадри в движение. Така работи и OIS – оптичната стабилизация. В няколко комични ситуации, кокошката Лизи показва своите умения, като рискувайки кокошия си живот се жертва в името на стабилния кадър.

Е, видеото определено е забавно и е точно в стила, който харесвам най-много. Чрез нещо оригинално да се покажат качествата на предлагания продукт.