Марк Зукърбърг представи нов продукт от линията Oculus, с който компанията смята да се позиционира в средния клас джаджи за виртуална реалност. Той се казва Oculus Go и е абсолютно автономен, без нужда да бъде свързван към компютър или смартфон.

Това го поставя някъде между Oculus Rift, който струва 499 долара и Gear VR, който е на цена от 129 долара. Oculus Go от своя страна ще се продава срещу 199 долара.

Go притежава контролер, подобен на този при Gear VR, което ще улесни работата на разработчиците на съдържание за двете устройства. Новият продукт обаче няма външни сензори за близост и ориентация, което освен всичко смъква и цената.

Това ще рече, че прототипът за автономер VR хедсет със сензори, наречен Santa Cruz, тепърва предстои да излезе. Очаква се работни версии от него да започнат да се продават за разработчици догодина.

Колкото до Oculus Go, кой притежава още изцяло нови лещи и дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела. По думите на Хюго Бара, това е “най-лесният начин да навлезете във виртуалната реалност”. Oculus Go излиза на пазара през ноември, на цена от 199 долара, както казахме.