Джонатан Ейбрамс, основателят на  Friendster – първата социална мрежа, пусна нова услуга за социални новини.

Новият проект на Ейбрамс се нарича Nuzzel. В сайта ще можете да получавате информация за всички новини, които вашите приятели споделят в различните социални мрежи. Освен това новините са разпределят в различни категории, като има и допълнителна секция за публикации, които може да сте пропуснали.

За да станете потребител на Nuzzel трябва да се впишете чрез акаунта си във Facebook или Twitter, след което системата автоматично ще събере всички новини публикувани от вашите приятели или последователи. Също така в сайта на услугата ще намерите и препоръчани публикации, които не са били споделяне от познатите ви.

Ейбрамс създава Nuzzel сам, въз основа опита си в социалната мрежа Twitter. Той открил, че получава много повече новини от хората, които следва, вместо от RSS емисиите, но въпреки това пропускал доста важни и интересни публикации.

Сайтът беше пуснат в четвъртък, но все още регистрациите не са свободни. Ако искате да сте едни от първите, които ще се докоснат до новата платформа, трябва да поискате покана. По този начин ще станете част от екипа на бета тестерите.

Снимка: Mashable