Вече голяма част от лаптопите на пазара нямат т.нар. numpad, или поне тези от тях, които са с диагонал на дисплея под 15 инча. Лаптопите на Apple пък никога не са имали тези странични цифрови бутони, така че ако някой има нужда от тях, просто ще трябва да се примири. Или поне до днес. Компанията Luckey използва Kickstarter, за да покаже на бял свят своята идея за умен аксесоар, който да върши тази работа.

Представяме ви Nums — стъклен стикер, който се лепи върху тракпада на вашия MacBook и с едно бързо натискане го преобразува от мишка в numpad.

За да работи тракпадът ви като numpad, Luckey разработват специален драйвър, който ще може да бъде свален от сайта. Всички, закупили Nums през Kickstarter кампанията (или след това), ще имат безплатен достъп до драйвъра.

Nums обаче не е само обикновен numpad. Той може да се използва за бързо отваряне на калкулатора, като бързи бутони за стартиране на различни приложения (по избор на потребителя) и какво ли още не.

Джаджата от Luckey ще продава на ексклузивни цени по време на Kickstarter кампанията и струва между 32 и 45 долара взависимост от големината на тракпада (съответно модела на MacBook лаптопа). Към момента Luckey разработват творението си само за 12-инчовия MacBook, 13-инчовия MacBook Air, Retina MacBook Pro от 2012 година нататък, както и новите MacBook Pro. Следващата стъпка е Nums за Microsoft Surface. Поради нестандартните размери на тракпадовете при повечето останали модели лаптопи на пазара, създаването на такава джаджа за тях ще е доста по-трудно.

Доставката на първите бройки се очаква през юли. Вижте повече информация за Nums в Kickstarter кампанията по-долу.

« Nums от Luckey — Kickstarter »