Nokia X

Nokia X

Както стана ясно, Nokia няма да изостави разработката на телефони с операционна система Android от серията Х. След като само преди няколко дни изтекоха спецификациите на Nokia X2, днес имаме нова, при това твърде интересна информация за бъдещото устройство.

Според анонимен пост в приложението Secret, Nokia X2 ще работи едновременно с две операционни система – Windows Phone и Android. За тези, които все още не са запознати със Secret– това е приложение, което позволява на потребителите да публикуват абсолютно анонимно. Трябва ли заради това да се усъмним в истинността на информацията?

Nokia X2

След като Microsoft пое контрола върху мобилното подразделение на Nokia, твърдението за включване на Windows Phone като втора операционна система в Nokia X2 звучи много логично.

От друга страна устройството ще се бори с прекия си конкурент в ниския клас Moto E и според информацията от популярното приложение за бенчмарк тестове AnTuTu, Nokia X2 ще притежава 4.3-инчов дисплей с резолюция от 800 х 480 пиксела и двуядрен процесор Snapdragon 200 с тактова честото от 1.2 GHz, в комбинация с графичен ускорител Adreno 305, 1GB оперативна памет и 4GB място за съхранение на файлове с поддръжка на microSD карти.

Основната камера ще бъде 5 мегапиксела, като този път от Nokia са добавили и 0.3-мегапикселова камера за видеоразговори. Nokia X2 ще стартира с Android 4.3 Jelly Bean, заедно с козметичните промени на компанията.

Твърде вероятно е, ако апаратът запази своята ниска цена и същевременно има възможност за работа с две операционни системи, да се превърне в един наистина достоен конкурент на Moto E и лидер в ниския клас устройства, предназначени за развиващите се пазари. Все още няма информация кога Nokia X2 ще се появи на пазара, но ще следим с интерес информацията за нея и ще ви информираме.