Nokia X

Nokia X

В продължение на месеци слуховете за първия Android телефон на Nokia вълнуваха технологичните маниаци от цял свят. След като най-после го видяхме и очакванията за пълна поддръжка на Google услуги не се сбъднаха, разработчиците се погрижиха и за това удобство. Сега, съвсем малко преди излизането на Nokia X на пазара, тя постави своеобразен рекорд по поръчки в Китай. Само 4 дни бяха необходими на симпатичния бюджетен апарат, за да достигне внушителната цифра от 1 милион предварителни заявки.

Nokia X разполага с 4-инчов IPS LCD дисплей, с резолюция 800х480 пиксела, двуядрен процесор с мощност 1GHz, 512 MB оперативна и 4 GB вградена памет, слот за micro SD карти, 3-мегапикселова камера и Android 4.1.2 Jelly Bean. Апаратът ще бъде на китайския пазар на 25 март и очевидно ще се превърне в хит.

Години наред, феновете на Nokia говореха за телефон, произведен от любимата им компания, носещ в себе си удобството на Android. Сбъднаха ли се мечтите на потребителите за комбинация от хардуера на Nokia и софтуера на Google? Дори и бюджетен, ще може ли този апарат да изпълни мисията си, покорявайки огромния китайски пазар, а заедно с него и много други по света?

Едно е ясно, стъпката която до скоро мислехме за невъзможна, вече е факт и може да се окаже един от най-успешните ходове на компанията в последно време. Вие бихте ли си купили Nokia X?