nokia-41-million

Nokia Lumia 1020 вече беше определено като най-революционното устройство тази година, въпреки, че още не е излязло на бял свят. Днес ще се състои премиерата на 41-мегапикселовия смартфон, а ето и всичко, което знаем за характеристиките му.

Най-интересната част, разбира се, е камерата. Според слуховете 41-мегапикселовият сензор, който всички знаем и обичаме от Nokia 808 PureView ще присъства, както и тройно приближаване без разваляне на качеството (lossless zoom).

Смартфонът ще може да записва при 30 кадъра в секунда. Приложенията Nokia Smart Camera и Nokia Pro Camera ще се грижат са софтуерната обработка на снимките. Nokia Lumia 1020 ще поддържа Nokia Rich Recording и ще записва в стерео звук чрез HAAC микрофони.

Снимка: The Verge
Снимка: The Verge

Другите спецификации на смартфона включват 1.5 GHz Snapdragon процесор, 2 GB RAM, 32 GB вградена памет (64 за някои страни), 2000 mAh батерия, както и поддръжка на NFC технология за безжично зареждане. Екранът ще е 4.5-инчов PureMotion HD+ с резолюция от 1280 на 768 пиксела, който ще е суперчувствителен и ще позволи използването му с ръкавици. Защитата на дисплея ще се осигурява от Gorilla Glass 3, като той ще има и специален „high-brightness“ режим за по-добра четимост на пряка слънчева светлина.

Nokia Lumia 1020 ще се предлага в бяло, черно и жълто. Смартфонът тежи 158 грама.