Септември месец определено ще е изпълнен с много нови и интригуващи устройства. В края на този месец ще очакваме следващия Samsung Galaxy Note, a за новия iPhone ще чакаме до 12 септември. Днес пък стана ясно, че Nokia ще вгради новата операционна система Windows 8 в смартфоните си от серията Lumia. Предполага се, че новите устройства ще излязат на бял свят на 5 септември, точно преди премиерата на iPhone 5. Според Bloomberg телефоните ще бъдат показани на Световната конференция на Nokia.

Според вътрешен човек, телефоните ще бъдат на масовия пазар точно преди коледните и новогодишните празници.

След представянето на iPhone на пазара през 2007г, Nokia изгуби доста голяма част от пазарния си дял. Въвеждането на операционната система Windows, в телефоните на финландската компания от 2011г. насам, се счита като опит за възвръщане на позициите на мобилния пазар.

Какво смятате? Ще успеят ли от Nokia да завоюват повече потребители след представянето на новите телефони с Windows 8?

Снимка: Pinoytechnologies

Сподели
Предишна страницаCall of Duty вече и за Android
Следваща страницаПървият хибрид между таблет и смартфон ексклузивно от VIVACOM
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg