Nokia-C1 Nokia-C1 (1)

През последните месеци се спекулира, че Nokia планира да се завърне на пазара за смартфони с нов Android модел. През юли компанията пусна официално изявление, в което коментира слуховете, заявявайки че реализирането на такъв проект е „сложно“.

Финландците изненадаха потребителите с таблета Nokia N1, а много очакват и появата на смартфона Nokia C1. До момента знаем, че той вероятно ще бъде с операционна система Android, а днес ще ви покажем първи снимки, за които се твърди, че показват именно C1. Няма как да гарантираме тяхната достоверност, така че ги е приемете с доза недоверие.

На тях се вижда, че Nokia C1 е с изчистен дизайн, подобен на този при таблета N1. Очаква се смартфонът да бъде с 5-инчов дисплей, Intel Atom процесор, 2 GB RAM, 8 MP основна и 5МР предна камера.

Няма данни кога Nokia C1 ще бъде обявен или пуснат. В изявлението си от юли Nokia обяви, че със сигурност няма да видим смартфон на пазара преди четвъртото тримесечие на 2016 г., което е и част от условията по сделката с Microsoft. Това, разбира се, не означава, че през това време компянията няма да работи по нови модели.

Nokia ще търси „партньор от световна класа“, който да поеме призводството, продажбите, маркетинга и поддръжката на клиентите на устройствата с марката Nokia. В това партньоство финландците ще отговарят за дизайна и технологичната диференциация на продуктите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS