Само преди дни Nokia обявиха първия си смартфон с Android, който скоро започва да се продава в Китай. Това е устройство от среден клас, което със сигурност няма да привлече погледа на достатъчно много хора. Най-вероятно обаче ни предстои да видим нещо повече, като спряганата за това дата е 26 февруари.

Във Facebook страницата на Nokia Mobile се появи видео тийзър, който показва новата Nokia 6. Освен думите “The Nokia 6 is coming to China!”, като коментар на видеото пише и още нещо — “More announcements to follow on February 26th” [“Още обявления следват на 26 февруари”; бел. превод]. Тъй като датата съвпада с началото на Световния мобилен конгрес в Барселона, е възможно това да е и европейската премиера на Nokia 6. Друг вариант е обаче Nokia и собствениците на марката HMD Global да представят нови смартфони.

Силно се надяваме едно от евентуалните нови устройства да е интересен флагман, на който да можем да се порадваме. Дали обаче това ще стане, ще разберем на 26 февруари. А до тогава — чакаме.