nokia

Nokia ще представи първия си голям проект за виртуална реалност следващата седмица на специално събитие в Лос Анджелис, съобщава Re/code, цитирайки анонимни източници, запознати с плановете на компанията.

Така финландският производител ще се присъедини към оснаталите големи технологични компании със свои VR предложения, включително Microsoft, Sony, Samsung, HTC и Facebook. Nokia се надява, че навлизането в този сегмент ще помогне за стабилизирането на позицията й на пазара.

Продуктът ще бъде обявeн от Nokia Technologies – отделът, който остана след сделката с Microsoft. Nokia Тechnologies иска да се завърне в бизнеса със смартфони, търсейки „партньор от световна класа“, който да поеме призводството, продажбите, маркетинга и поддръжката на клиентите на устройствата с марката Nokia.

До момента от Nokia Technologies са представили само едно устройство – Android таблетът Nokia N1, който се произвежда и продава от Foxconn в Китай, в допълнение с няколко софтуерни продукта.

Представител на Nokia Technologies е отказал да коментира новината, казвайки че компанията не обсъжда слухове и спекулации.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS