Lumia-635-duo-in-line12

Nokia стартира доста добре новата година, като към края февруари компанията официално влезе в семейството на Android, представяйки Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL. На Build 2014 финландците ни показаха още и нови устройства с Windows Phone 8.1 – флагманът Lumia 930, Lumia 630 и Lumia 635.

Мислите, че това е всичко, което Nokia ще ни предложи? Не, компанията има още скрити карти в ръкава си. Познатият на всички @evleaks разкри, че Nokia работи по още 8 устройства с кодовите имена Ara, Leo, Moonraker, Onyx, Peridot, Superman, Tesla и Vantage. Все още няма информация дали става дума за смартфони с Windows Phone 8.1 или таблети.

nokia

Независимо от всичко, това са добри новини за всички фенове на Nokia, които очакват нови предложения от комапния по-късно тази година. Може би ще видим устройства, които да са насочени към различни потребители – такива от висок клас и такива от нисък. Не бива да забравяме, че скоро сделката с Microsoft ще се финализира и може предстоящите устройства да бъдат с различни имена.

Ще ни бъде интересно да разберем какво още ни готви Nokia и дали последната актуализация до Windows Phone 8.1 ще помогне за продажбите, както и за още по-голямото популяризиране на операционната система.