Lumia 930

Lumia 930

Nokia представи на BUILD 2014 своя нов флагман Lumia 930. Това е международната версия на Lumia Icon, която ще разполага с 5-инчов HD дисплей и 20-мегапикселова PureView камера с обектив Zeiss.

Акцентът е върху камерата, която ще има оптична стабилизация на изображението, но потребителите ще имат на разположение и приложението на Creative Studio, което ще позволи добавяне на филтри в стил Instagram към снимките. Друга нова функция е Living Images. Снимките и видеоклиповете се подреждат автоматично по време и място, а потребителят може да добави музика, която да звучи по време на преглеждането им.

Останалите характеристики на Lumia 930 включват 4 високо производителни цифрови микрофона за запис, безжично зареждане и 2.2 GHz процесор Snapdragon 800. Разбира се новият флагман на компанията ще работи с Windows Phone 8.1, което гарантира редица нови екстри като център за нотификации, гласовия асистент Cortana, клавиатура позволяваща най-бързото въвеждане на текст в света, SensorCore чип с ниска консумация на енергия и поддръжка на фитнес приложения.

Според информацията на Microsoft, Lumia 930 ще излезе на пазара първо в Европа през юни, а след това и на останалите пазари. Апаратът ще се предлага от над 100 оператори, а цената му ще бъде около 599 долара. Един наистина мощен апарат с чудесна камера и най-новият софтуер на Microsoft, Lumia 930 е перфектното предложение за потребители, търсещи нови усещания.