Серийният убиец Dexter използва Nokia в сериала
Серийният убиец Dexter използва Nokia в сериала

Въпреки трудната година и преминаването на друга мобилна платформа, Nokia отчиташе бавно, но сигурно покачване на продажбите през първото полугодие на 2012. При изнасянето на отчета за третата четвърт на годината обаче стана ясно, че през него Nokia са успели да продадат само 2.9 милиона модела на Lumia за сметка на 4-те милиона от миналото тримесечие. Това означава, че загубите се равняват на малко под 28% , или 1.3 милиарда долара. От началото на годината до днес Nokia са продали 10 милиона устройства Lumia, което е нищо, в сравнение с производителите на Android и iOS устройства.

Продажбите в Северна Америка отчитат спад от 50% спрямо предишното тримесечие – от 600 000 на 300 000 бройки. Очаква се  Nokia да пуснат най-новите си устройства с Windows 8 на пазара през ноември, като те ще включват, както много разновидности на Lumia 820, така и дългоочакваната Lumia 920.

Изпълнителният директор на Nokia – Стивън Елоп обясни на състоялата се пресконференция относно продажбите на компанията, че имайки предвид обещанията, които поднясят към потребителите, относно предстоящите си продукти не е учудващо, че продажбите през третото тримесечие са спаднали до такава степен и че се очаква голям интерес спрямо новите устройства, които ще излязат в края на тази година.

Източник: The Verge