Nintendo представиха дългоочакваната си нова конзола — казва се Switch

Най-накрая!

0

Всички чакахме Nintendo Switch доста дълго време. Първоначално слуховете за тази конзола сочеха към името Nintendo NX, но ето че компанията е решила да използва едно доста по-оригинално такова. Още по-оригинално звучи то когато видите какво може тази джаджа.

Изглежда с новата си конзола японците ще се опитат да покрият целия спектър от възможности на гейминг пазара — от стандартна конзола за игра пред телевизора, през мобилен гейминг и дори eSports такъв. Първо, важно е да отбележим, че Switch е първата конзола, която използва “дискети” от много време насам. Те приличат много на старите карти за Nintendo DS и биват рекламирани конкретно като дискети. Освен това, към спецификациите можем да добавим и ексклузивен чип NVIDIA Tegra, благодарение на който всички игри би трябвало да работят както “на стойка”, така и в т.нар. таблетен режим.

nintendo-switch-handheld-modeПрактически докато играете вкъщи, можете просто да извадите част от Nintendo Switch конзолата от въпросната стойка. Това, което остане в ръцете ви, е нещо като таблет с приятен дисплей. На него закачате част от контролера, който се разглабя и така можете да продължите игра да речем в автобуса докато пътувате за работа. Въпросният разглабящ се контролер се нарича Joy-Con и той е основна част от Switch маркетинговата кампания, както можете да видите от видеото.

Освен това, ако оставите таблета на масата, можете да хванете двете части от контролера в ръце и да играте така, или пък да дадете една на приятел и да играте нещо заедно. Два таблета и общо четири половинки джойстици пък позволяват на четири души да играят в мрежа.

nintendo-switch-joy-con

За хардкор геймърите Nintendo са предоставили и стандартен контролер, който всички можете да си представите как изглежда. Него можете да ползвате когато сте да речем пред телевизора. Не е ясно дали той ще се продава отделно, или е част от комплекта.

Във видеото по-горе, което се явява първата официална реклама на Switch, Nintendo ни показват общо шест игри — нов Super Mario, Mario Kart, Zelda, пейтнбол играта Splatoon, NBA баскетбол и не на последно място The Elder Scrolls: Skyrim. Освен това японците си партнират с множество софтуерни компании и разработчици, между които EA, Bethesda, Capcom, Activision и Ubisoft, така че можем да очакваме още много игри за новото Nintendo Switch.

nintendo-switch-standard-controllerВъзможностите на Nintendo Switch са толкова много! Тъжното е, че компанията не се сети по-рано да създаде тази интересна конзола. Сега въпросът е дали ще успеят да я наложат на пазара при тази голяма конкуренция. Може би си спомняте, че последните две творения на Nintendo не бяха много популярни. Дано с това нещата се променят.

Nintendo Switch излиза на пазара през март 2017 година. Още не знаем каква ще е цената, нито колко мощна е наистина, но това няма да ни попречи да мечтаем.

nintendo-switch-poster