Nexus

HTC One M8 Prime

По-рано този месец Nvidia подаде иск срещу Qualcomm и Samsung, в който се оспорват патенти и в резюмето изтече информация, че HTC Nexus 9 се очаква през третото тримесечие на 2014 г. Информацията бързо бе заличена скоро след това, което подсказва, че от компанията не искат да разкриват твърде много преди официалното представяне на продукта.
Nexus 9 е таблет и част от серията Nexus устройства, които се разработват с договорни отношения от Google и техните партньори. Анализаторите напомнят, че тайванската компания не е правила таблет от 2011 г., а появата на Nexus 9 ще съживи бизнес отношенията между Google и HTC. Очаква се сърцето на устройството да бъде процесора Tegra K1 от Nvidia, който ще осигури плавна и безпроблемна работа на потребителите.
Използването на точно този процесор подксказва, че Nexus 9 ще има производителност, която ще е по-близка до високия клас устройства, като Nexus 10 например.

Пускането на Nexus 9 в продажба точно в този период не е просто хрумване на HTC.

Вероятно тайванците искат таблетът да е готов заедно с пускането на очаквания Android L. Обновлението на Android ще осигури нова визия за мобилните устройства, а Nexus 9 би бил идеална платформа, за да се покаже това пред всички.