След като през март Google пуснаха ъпдейт за Nexus 6 от Android 7.0 Nougat към 7.1.1, по-късно компанията прекъсна процеса и изтегли софтуера, поради открити бъгове. Ето че най-накрая смартфонът, който тази година става на 3 години, ще получи обещаният ъпдейт.

Android Police докладват, цитирани от Android Authority, че Android 7.1.1 Nougat вече се разпраща за Nexus 6 чрез OTA. Ако притежавате Nexus 6, можете да следите за ъпдейти.

Google споделиха по-рано тази година, че 7.1.1 Nougat е последният голям ъпдейт за устройството, като вече можем да очакваме само допълнителни пачове за сигурност. Макар скоро да бе представена версия 7.1.2, тя няма да бъде достъпна за Nexus 6. Android 7.1.1 не предоставя някакви големи промени за ползвателите на Android 7.0 — бързи бутони в лаунчъра и т.нар. smart storage manager.

Ако притежавате Nexus 7 с инсталиран Android 7.0 Nougat, ъпдейтването няма да е сложен процес — просто проверете за налични ъпдейти и ги изпълнете. Ако пък сте решили да останете на нестабилния наличен до сега 7.1.1, новият стабилен такъв може да бъде инсталиран като преди това се върнете на версия 7.0.