nexus-5-google-play

 

Най-после! След всички слухове и безкрайни догадки, най-новият член на Nexus семейството вече е наличен в Google Play.

Той идва с 5-инчов 1080р дисплей, страхотни характеристики и най-важното – с Android 4.4 KitKat. Направен от пластмаса, лек и тънък, Nexus 5 се предлага в два цвята – бял и черен и два варианта за размера на вградената памет – 16/32 GB.

Под капака се крие процесор Qualcomm Snapdragon 800 с Adreno 330 и 2GB оперативна памет. Камерата е 8-мегапикселова с LED светкавица и оптична стабилизация (OIS), като Google обещава по-малко размазване и шум, а дали това ще се окаже вярно ще се види при бъдещите тестове.

Google_Nexus_5

Батерията е цели 2300 mAh, което не се среща често при редовите смартфони и съответно може да се очаква поне малко по-дълъг живот при стандартна употреба, а друга чудесна характеристика е възможността за безжично зареждане, наследена от Nexus 4.

Както споменах по-горе, едно от най-дългоочакваните неща в този апарат всъщност е дебютът на Android 4.4 KitKat. Новата версия на операционната система идва с редица оптимизации, а Nexus 5 е лястовицата, която предвещава началото на ъпдейтите за останалите марки.

Най-хубавото във всичко изброено до сега е, че Nexus 5 е достъпен още от днес в Google Play за САЩ, Канада , Франция, Германия , Италия, Испания , Великобритания, Австралия, Корея и Япония . Останалите държави в Европа , Централна / Южна Америка, Азия , ОНД и Близкия изток ще го получи в средата на ноември.

nexus 5 price

Цената също е перфектна – 349 долара за 16GB модел и 399 за 32 GB.