Nexus4

Утре сутринта най-накрая ще посрещнем един от най-горещите смартфони на Google – Nexus 4. Мтел изпрати покани до медиите за събитието, което ще бъде „в стил Google“, за да представи устройството.

Все още не е ясно на каква цена ще се предлага устройството. Според слуховете, тя няма да е ниска, както от Google Play Store, а по-високата, на която го предлага LG на операторите.

Припомняме, че хардуерните спецификации на устройството включват 4.7-инчов IPS дисплей с резолюция от 1280 x 768 пиксела (320 ppi), 1.5GHz четириядрен Snapdragon S4 Pro процесор, за който Google твърди, че е най-бързият на пазара, 8-мегапикселова задна и 1.3-мегапикселова предна камера и 16 GB вградена памет. Най-интересното е, че задната част на смартфона е направена от стъкло. Nexus 4 ще се предлага с 2 GB RAM памет, Wi-Fi 802.11b/g/n, NFC, Bluetooth и възможност за работа с най-новия аксесоар на Google – Wireless Charging Orb, създаден за безжично зареждане. Батерията на смартфона е 2100 mAh, като компанията твърди, че тя издържа до 10 часа работа.

nexus4mtel