Ако понякога използвате Netflix през мобилната си мрежа, може би ви става досадно, когато мобилните ви данни бъдат изчерпани. Това обаче е неизбежно, тъй като стриймингът на видео използва доста по-голяма част от тях, за разлика от простото сърфиране из интернет.

За да се преборят с това до колкото е възможно, от днес Netflix имплементират нова настройка в мобилното си приложение, която ще ви помогне да спестите някой и друг мегабайт. Тя се намира в App Settings > Cellular Data Usage и ви позволява да изберете колко часа видео искате да можете да гледате с определен брой мегабайти. Първоначалната настройка е за около 3 часа видео с един гигабайт, което се равнява на битрейт от 600 килобита.netflix-data-setting-screenshot

Разбира се, можете да промените съответната настройка според собствените си предпочитания и мобилен план – имате на разположение няколко възможности, включително и неограничено използване на данните. Можете и да изключите възможността за стрийминг през мобилни данни, като оставите включен стриймингът само през Wi-Fi.

За да се възползвате от новата настройка, трябва да ъпдейтнете мобилното приложение на Netflix, независимо дали става въпрос за Android или iOS.