Netflix тества бутон, който ви позволява да превъртате, или по-точно да пропускате интрото на някои сериали. Така нареченият “skip intro” се появява, когато сложите стрелката на мишката над заглавието на House of Cards например, както и на Iron Fist, Mad Men и The Office. Интересното е, че бутонът работи, както за въведения, които са в самото начало на серията, така и за тези, които са след така наречените “cold openings”.

Ще отнеме много време преди бутонът да се разпространи напълно. Има много интернет платформи, на които Netflix е достъпен. Но времето си струва, както споделя представител на компанията: “Извършваме стотици тестове всяка година, за да направим Netflix място, на което всички наши потребители да се чувстват добре и доволни.”.

Такъв бутон е мечта на мнозина. Някои гледат по няколко серии на ден и вече на осмата леко им писва да служат встъпителната музичка на филма. А пък някои въведения са доста дълги и само губят време… Освен това, ако епизодите автоматично ви започват един след друг в Netflix, в повечето случаи интрото директно няма да бъде пускано, без да сте задали такава настройка.

Други път обичат да гледат началните субтитри. Има го и случая, в който тези 60 секунди или повече биват използвани от потребителите, за да могат да погледнат дали някой ги е търсил или нещо такова. Особено, ако цел ден гледат сериали и “нямат време” да станат от компютъра.

Както и да е. Дори да не искате такъв бутон, вече го има. Пък и той не задължава никого да го използва.