Броени дни ни делят от пристигането на сондата Juno в орбита около най-голямата планета от нашата Слънчева система Юпитер. Тя бе изстреляна през 2011 година от Кейп Канаверал и е част от мисията на NASA за изследване на газовия гигант и неговите най-големи спътници. Очакваме Juno, кръстена на съпругата на римския бог Юпитер, да влезе в орбита в понеделник, 4 юли.

По случай дългото пътуване от Земята до Юпитер и в очакване на големи нови открития за формирането на Слънчевата система и нашето място в нея, NASA си партнира с Apple, за да пусне ексклузивно в Apple Music нов късометражен филм, разказващ за мисията Juno и това как тя е била вдъхновена да се случи.

Видеото, което можете да гледате по-горе, започва с думите на Скот Болтън, главен учен за мисията Juno. Той разказва за това как като малък за първи път е видял небето далеч от големите градове, където то е обсипано с безброй звезди, невидими за обитателите на урбанизираните райони.

„Visions of Harmony“, както е името на филма, включва музика от бившия фронтмен на Nine Inch Nails Трент Резнър, който в момента изпълнява длъжността на директор на Apple Music. Тя е композирана специално за филма, като заедно с нея ще чуете още и песни от Weezer, GZA the Genius и Zoe.

Какво ще кажете?