Още този уикенд хедсетът за аугментирана реалност на Microsoft HoloLens ще бъде изпратен на Международната космическа станция. Към космоса ще полетят два проя от очилата на една от мисиите за запасяване на станцията с припаси, осъществени от SpaceX.

Идеята на начинанието е да се тества проект Sidekick, който беше осъществен съвместно между NASA и Microsoft – очилата ще позволят комуникация между астронавтите и екип на Земята, който ще вижда всичко, което и хората в орбита около Земята. HoloLens ще позволи интеракция под формата на рисуване „пред очите на астронавта“, давайки му чудесни напътствия за това, което трябва да направи. На бъдеща мисия напред във времето към Международната космическа станция ще бъде изпратен още чифт HoloLens хедсети, които ще ускорят тестването на проекта.

Колкото до самия проект Sidekick, той е нещо подобно на OnSight, за който ви разказахме преди време. И двете са съвместни разработки на NASA и Microsoft, и използват HoloLens като начин за комуникация между екипи на Земята и астронавти. За повече информация, вижте видеото по-горе.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS