Ten 1 Design продължават да ни изненадват с интересните си приспособления за устройствата на Apple. Тази иновативна джаджа има за цел да увеличи екраните на вашите лаптопи и по този начин да улесни работата ви с тях.

Как работи ли? Mountie има две щипки, едната закачате за лаптопа, независимо каква марка е той, а за другата закачате вашия телефон или таблет. То се захваща изключително добре и няма опасност да се откачи. Устройството първоначално е било създадено само за работа с някои модели на iPad, но вече е приспособено за всички новоизлезли таблети и телефони, стига те да влизат в диапазона от 5 до 9 мм.

Има няколко приложения, чрез които десктопа се разширява и се вижда част от него на другото устройство. Едно от тях е Duet Display, но то е само за потребителите на iOS.

Вече не е необходимо да прекъсвате работата си, за да се чуете с някого по телефона. Идеята на Mountie е да можете да поддържате връзка с вашите приятели, да следите важни за вас новини или да изгледате новият епизод на любимия ви сериал, докато работите по важни за вас проекти.