През последните години смартфоните навлязоха в живота ни и почти всички – от малки деца до възрастни хора – вече притежават такова устройство. Много от новите мобилни апарати се отличат все по-трудно един от друг по своите характеристики и възможности.

С новото си предложение moto z3 play Motorola елегантно решава този проблем. Чрез своята модулна архитектура моделът преоткрива самата концепция за смартфон, превръщайки го в цялостна екосистема, която може да добави редица функционалности под формата на допълнителни приставки.

Към корпуса на телефона могат да се прикрепят разнообразни приставки – от външна батерия, през видеокамера, гейм пад, до пълноценен презентационен проектор. Модулната архитектура превръща moto z3 play в уникално мобилно устройство, подходящо както за филми, музика и забавление, така и за бизнес и работа в разнообразна среда.

Както вече писахме в Pixelmedia.bg, смартфонът беше представен това лято, а екипът ни получи възможност да тества модела и да ви разкаже повече за неговите функционалности.

Дисплей

Иновативният смартфон се отличава с почти безрамков Super AMOOLED дисплей, който увеличава картината и прави още по-пълноценно изживяването при използване на мултимедийни приложения. Поддръжката на Full HD+ позволява да възпроизвежда висококачествени видеоклипове и друго медийно съдържание.

Супер тънък корпус и уникален дизайн

Moto z3 play е един от най-тънките смартфони – само 6.75 мм. Компактният му дизайн позволява да се носи лесно в джоб и да приляга удобно в ръката. Шасито на устройството е изработено от алуминий 6000, а отпред и отзад се залага на стъклен дизайн с GorillaⓇ Glass.

Неговият елегантен дизайн е съвместим с всички налични модули moto mods на пазара. Чрез съотношението 18:9 телефонът позволява да виждаме много повече съдържание, докато скролвате много по-малко.

Батерия

Смартфонът се предлага с включена в комплекта модулна батерия, която дава до 40 часа заряд в комбинация с вградената на телефона. Освен това в комплекта е включено Turbo Power зарядното, което дава часове енергия само след минути в контакта.

Звук

Moto z3 play дава мощен стерео звук, който можете да отнесете навсякъде. Допълнителният moto модул стерео говорител, който има вградена батерия за до 10 часа слушане на музика

Четец за пръстови отпечатъци

Сред отличителните белези на устройството е също и разположеният встрани четец за пръстови отпечатъци. Благодарение на него можете да отключите смартфона само за секунда, безопасно да правите мобилни разплащания или да ползвате приложения със защитен достъп с вашия пръстов отпечатък.

Друг бърз и лесен начин, чрез който можете да отключите вашия телефон е, е да позволите на предната камера да сканира лицето ви. Благодарение на специализирания софтуер, можете да достъпвате телефона си бързо и същевременно той да не е достъпен за чужди очи, ако не желаете това.

Камери

Смартфонът разполага с две камери – 12 +5 -мегапикселова основна и 8-мегапикселова селфи камера. Софтуерът за снимки позволява да се добавят слоеве и цветове и дори анимации върху фотографиите, както и запис на 4K видео. Сред възможностите на камерата са интегрираните Google Lens инструменти, които включват преводач на текстове и обработка на обекти.

Гласов контрол

Новият гласов контрол на Motorola ви позволява да използвате хендс фри команди, с които да контролирате вашите любими приложения и да получите отговор на сложни въпроси. Използвайте moto actions, за бърз и лесен достъп до вашите любими функции.

Модули

Най-голямото предимство на смартфона обаче си остава измислената от Motorola модулна технология, която може да трансформира moto z3 play в уникално мобилно устройство с разнообразни функционалности.

За модулите външна батерия и тон колона вече ви разказахме. Още по-впечатляващо е, че към модела могат да се добавят и миниатюрен презентационен проектор, както и 360-градусова камера.

Изпробвахме тези функции и можем да потвърдим, че телефонът може да осъществи пълноценна презентация, подходяща за официални бизнес срещи. Край на обикалянето из конферентните зали с големи проектори в ръка. С moto z3 play можете да организирате презентация на практика навсякъде – в ресторанта, в хотелската стая по време на командировка, на летището и къде ли още не.

Сред останалите впечатляващи приставки, достъпни към смартфона, са още гейм пад, както и миниатюрен принтер, подходящ например за визитни картички и други малки хартиени материали.