Телеком брандът Motorola представи на събитие днес в бразилския град Сао Пауло новите си смартфони Moto E5 и Moto G6, както и техните Plus и Play версии, които ще се предлагат в ценовия диапазон между 100 щ. долара и 300 щ. долара. Моделите са сред най-добрите нискобюджетни предложения на пазара в момента и се очаква да бъдат посрещнати много добре в редица страни. Вероятно обаче не всички нови предложения ще бъдат налични на българския пазар.

По данни на самата Motorola, серията Moto G е най-добре продаващата се в своя ценови клас в световен мащаб. В нея компанията представи новите си модели Moto G6 and G6 Play. Те са с доста сходен дизайн и 18:9 дисплеи, а стандартният G6 се отличава с красиво Gorilla Glass покритие на гърба. Той разполага с 5.7 инчов дисплей, процесор Snapdragon 450 и има опция за 3GB RAM и 32GB капацитет за съхранение, които могат да бъдат увеличени съответно до 4GB и 64GB. Друга отличителна черта на модела е наличието на USB-C порт.

Play версията е със същия диагонал на дисплея, но с по-малка резолюция (720p срещу 1080p при основната версия). Той има една 12 мегапикселова задна камера, а максималната му памет е 3GB RAM и 32GB за съхранение на данни. Важно предимство при него обаче е батерията с капацитет 4 000 mAh (милиамперчаса). За сравнение, при представения наскоро флагман на Samsung – Galaxy S9 – този показател е 3 000 mAh.

От серията Moto E бяха представени моделите Е5, E5 Play и E5 Plus. Последният е наистина впечатляващо устройство с 6 инчов екран и резолюция 720p, Snapdragon 435 процесор, 3GB RAM и 32GB сторидж капацитет. Разполага с една 12 мегапикселова задна камера, а батерията му е 5 000 mAh.

Moto E Play e симпатичен и не особено претенциозен модел, който наподобява предишни устройства от Е и G сериите. Има 5.2 инчов дисплей и едва 2 800 mAh капацитет на батерията.