moto e

След като на сцената на CES вчера Lenovo обявиха края на Motorola смартфоните, интернет гръмна с различни мнения относно какво значи това за компанията – свърши ли се със създателя на клетъчни телефони и един от най-големите производители изобщо; уби ли Lenovo Motorola и други подобни… Късно снощи от американската компания пуснаха официален блог пост, в който обясниха състоянието на вътрешните им отношения с Lenovo и какво означава новата стратегия.

След като китайците купиха Motorola от Google през 2014 година, върху Moto смартфоните заработи подразделението Motorola Mobility. То ще продължи да съществува и да работи върху тях, с тази разлика, че те вече ще се продават под марката Lenovo. Моделите ще продължат да се казват Moto.

Тази стратегия от страна на Lenovo се прави с най-вероятната цел за по-големи продажби на Lenovo смартфони. Компанията може и да е един от най-големите производители на компютри, но смартфон бизнеса им не е кой знае колко процъфтяващ. Lenovo смятат да разграничат две линии при продуктите си – Lenovo Vibe модели, които ще са от среден клас и Lenovo Moto, висок клас смартфони. Вторите ще продължат да имат паметното лого с формата на буквата „М“ на гърба си.

Как ви звучи тази идея? Бихте ли си купили Lenovo Moto смартфон, при положение, че те ще продължат да се произвеждат от Motorola Mobility?