Botanicus-Interacticus-06

Motorola нае един от най-известните изследователи в света – др. Иван Попирев, който попадна в класацията за най-креативните хора на 2013 година.

Попирев е един от основните служители на изследователския отдел на Disney и се занимава предимно с провеждането на експерименти, целящи да се създадат предмети, чувствителни на допир.

Колкото и нереално да звучи опитите на доктора се оказват доста успешни, тъй като той успява да накара растенията да издават вариращи видове звуци, подобни на тези, които чуваме от музикалните инструменти.

За да се получи взаимодействие между растението и човешкия допир, се изисква само един единствен проводник, който се поставя в почвата на цветето.

Професионалната история на Попирев определено е достойна за адмирации и явно е впечатлила и Motorola, тъй като докторът ще се присъедини към отдела на компанията за напреднали технологии – департамент управляван от Реджина Дюган, бившият директор на DARPA ( правителственатa агенция към Министерство на отбраната на Съединените щати).

Изглежда, че освен Motorola и Попирев е доста доволен от предложението за работа, което е получил, тъй като той е споделил пред  Fast Company Design, че смята, че би могъл да бъде полезен при изграждането на бъдещето на компанията, добавяйки неоспоримите факти, че американската корпорация е създателят на мобилния телефон, а нейни продукти се използват и до ден днешен от големите технологични имена, като Apple и NASA например.

Сподели
Предишна страницаОстанките на древния интернет
Следваща страницаНов раздел на LinkedIn ще работи в името на общественото благо
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg