Революционните за индустрията модели смартфони на LENOVO – Moto Z и неговият по-достъпен вариант – Moto Z Play са вече в България. Най-тънкият премиум смартфон в света и специално създадените стилни и функционални аксесоари Moto Mods, са оръжията, с които американският бранд предвижда да завладее сериозен пазарен дял във високия клас устройства. В България сме свикнали да изчакваме доста дълго, преди новите модели устройства да бъдат достъпни и за нашия пазар. Този път обаче Lenovo Bulgaria, направи всичко възможно да осигури на българските потребители не само смартфоните, но и пълната гама модове – и то само няколко седмици след официалното стартиране на продажбите в САЩ.

moto-z-lunar-grayКакво всъщност представляват допълнителните модове? Пристигащи директно от Чикаго, Moto Mods са специално разработени “гръбчета”, прикрепящи се с магнит към задната част на смартфоните от Z серията, които добавят невиждани досега допълнителни функционалности. Модулът, привличащ най-много погледи върху себе си до момента, е Hasselblad True Zoom, който добавя 10x оптично приближаване към обекта. Вече имате възможност да запечатвате наистина професионални кадри със смартфон камера, и то без да са ви нужни по-задълбочени познания във фотографията, тъй като софтуерът е интуитивен за максимално улеснена работа. За ценителите пък е важно да се отбележи, че на тяхното разположение е и Phocus – софтуерът на Hasselblad за обработка на снимки във RAW формат.

JBL SoundBoost високоговорителят е следващата интересна разработка от серията, която с едно щракване предоставя плътен и изчистен стерео звук от два 3W говорителя. Този модул идва с вградена стойка, така че да можете да позиционирате смартфона си като истинска колонка, и със собствена батерия за до 10-часова издръжливост. Insta-Share Projector модулът превръща всяка повърхност в 70” екран, за да гледате любимите си предавания и видео на най-неочакваните места. Модулът с допълнителна батерия пък се грижи за моментите, в които зарядът на батерията все пак свършва, като добавя до 22 часа време за работа и забавление към вашия Moto Z смартфон. Освен, че предоставя допълнителна мощност, тя е лекият и стилен аксесоар за моментите, в които не сте близо до контакта. Ексклузивният Moto комплект обаче не свършва дотук. Вече можете да откриете и така наречените Style Shells, които преобразяват смартфона ви според повода и настроението. Само с едно щракване вече държите в ръката си устройство със съвсем различна визия.

moto-modsСами по себе си обаче двата нови смартфона също са уникални, точно като своите предшественици. Само преди няколко дни Motorola DynaTAC 8000 – първия телефон в света – бе обявен от The Gadget Show за най-великото устройство на всички времена, а Z серията направи сериозни заявки за поредна Moto революция в сектора още преди премиерата си в търговската мрежа.

Moto Z е изработен от устойчив алуминий и стомана и е тънък едва 5.2 милиметра. Той идва с 5.5-инчов Quad HD AMOLED дисплей, четириядрен 1.6 GHz процесор, 13-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна камера с оптична стабилизация на изображението (OIS) и LED светкавици за по-реалистични изображения. Moto Z Play се отличава с издръжливостта на своята 3510 mAh батерия и възможността да добавите още 8 часа живот на устройството само след 5-минутно зареждане. Освен изключителна издръжливост, Moto Z Play се отличава с 5.5 инчовия си Super AMOLED дисплей, осемядрения 2.0 GHz процесор и 16-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна камера. Moto Z и Moto Z Play идват с операционна система Android Marshmallow.

Теленор и Lenovo Exclusive Store вече предлагат Moto Z и Moto Z Play в черно. Цените на устройствата в Теленор са съответно от 49,59 лв. и 39,59 лв. на месец с договор за абонаментния план Теленор Нонстоп 30.99. В Lenovo Exclusive Store Moto Z е на цена 1299 лв, а Moto Z Play – 849 лв.